Castell de Lloret de Mar: un símbol turístic de gran bellesa escènica

Situat en la localitat costanera de Lloret de Mar, el Castell d’en Plaja, també conegut com el Castell de Lloret, s’aixeca captivador sobre les roques de la platja de Sa Caleta, desafiant les convencions de temps i estil. A simple vista, aquest edifici davant del mar podria semblar una relíquia medieval que ha resistit al pas dels segles. No obstant això, és un testimoni de l’enginy arquitectònic del segle XX, construït entre 1935 i 1940. Malgrat la seva aparença medieval, en realitat és una construcció moderna de caràcter privat.

Aquest icònic edifici, va ser promogut per l’empresari industrial Narcís Plaja Martí, referent a la indústria de les galetes a Santa Coloma de Farners, i dissenyat per l’arquitecte Isidre Bosch. Representa un exemple excepcional de com l’arquitectura contemporània pot harmonitzar amb l’estètica medieval. Des dels seus materials fins a la seva estructura, ha capturat l’atenció de la majoria dels visitants, convertint-se en un dels elements més fotografiats de la ciutat i en un símbol de l’imaginari col·lectiu i turístic.

 

Castillo de Lloret de Mar

 

Arquitectura

 

L’arquitectura rendeix homenatge a l’estil neogòtic, un període d’inspiració històrica que va florir durant el segle XIX, evocant la grandiositat de l’Edat Mitjana. Els elements neogòtics que engalanen l’edifici inclouen arcs apuntats, detalls ornamentals i, per descomptat, les iconiques torres amb merlets que fan recordar els castells medievals. Els materials de construcció, com la pedra extreta del propi terreny, afegeixen autenticitat a aquesta recreació moderna del passat. Es distribueix en tres plantes rectangulars i dues torres circulars, una més alta i amb menys diàmetre que l’altra. L’any 2021, va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local i també s’ha inclòs a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

 

Lloret Castle

 

Entorns Escènics Espectaculars

 

Un dels aspectes més atractius del Castell de Lloret és el seu entorn. Es troba situat davant del mar, sobre les roques d’un penya-segat i just davant del jaciment arqueològic del Turó Rodó. Ofereix vistes panoràmiques de la Platja de Lloret i la costa mediterrània, convertint-lo en un lloc impressionant per a turistes i visitants. Voltant el castell, s’estén el camí de ronda, un sender costaner que transcorre per diverses platges, cales i miradors. Un paisatge que combina les aigües blaves amb la vegetació circumdant, creant una imatge espectacular.

 

Experiència Turística

 

Des d’aquest mateix any 2023, també ofereix una experiència turística única i enriquidora. En endinsar-se en els seus murs, els visitants són transportats a un món on el canvi climàtic i la sostenibilitat prenen vida a través d’una experiència immersiva dividida en tres sales temàtiques.

Primera Sala – Causes: En aquesta primera sala, els visitants experimenten un viatge virtual a les causes subjacents de la contaminació i l’escalfament global. Equipats amb dispositius de realitat virtual, s’immersen en un entorn on poden explorar les arrels del problema.

 

Castell de Lloret primera sala

Segona Sala – Conseqüències: La segona sala ofereix una experiència sensorial impactant. Disposa de plataformes mòbils i una pantalla LED de 12 metres de llarg, on els visitants experimenten les devastadores conseqüències del canvi climàtic. A través d’efectes sensorials, podran sentir l’impacte de fenòmens climàtics extrems i l’alteració de l’entorn natural, la qual cosa genera una major consciència sobre la urgència de prendre mesures.

 

LLoret Castle - second room

Tercera Sala – Solucions: Finalment, a la darrera sala, els visitants participen en jocs interactius que proposen solucions a nivell individual per promoure un estil de vida més ecològic. S’exploren pràctiques sostenibles, des de la reducció de residus fins a la promoció de l’energia renovable. Aquesta sala busca empoderar els visitants amb les eines necessàries per marcar la diferència a la seva pròpia vida i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

 

Castell de Lloret - sala 3

 

A més d’aquesta experiència educativa, ofereixen un servei de bar a la seva terrassa, disposant d’un espai de relaxació i gaudi amb vistes panoràmiques de la Costa Brava i la Platja de Lloret, amb postes de sol impressionants que pinten el cel amb tons càlids, proporcionant un teló de fons impressionant per a fotografies.

Durant les nits de temporada alta, el castell s’il·lumina amb projeccions lluminoses a la seva façana, creant un espectacle visual captivador. Fora de la temporada alta, una il·luminació LED segueix els merlets de les torres i la terrassa, donant-li un toc d’encant.

 

lloret castle

Ubicació del Castell de Lloret

Preguntes freqüents

Quin és el preu de l'entrada?

El preu de l’entrada és de 25,00€ per a la compra a taquilla i 23,00€ per a la reserva en línia. Els nens, les persones majors de 65 anys, les persones amb discapacitat, els residents de Lloret de Mar i els grups gaudeixen d’un descompte addicional.

Un cop finalitzades les hores en què es realitza l’experiència, podràs accedir a la terrassa-bar sense cost d’entrada, però amb consum obligatori.

Recorda verificar els preus de les entrades a la web del Castell de Lloret en planificar la teva visita.

Com arribar al castell?

Està situat a la zona nord de la platja principal de Lloret, al final del passeig marítim i just a la platja de Sa Caleta. Pots arribar a peu, en autobús urbà (L3, L4 i L13) o en el teu propi vehicle, aparcant en el pàrquing públic més proper (Sa Caleta).

Quins són els horaris d'obertura?

Del 28 d’abril al 29 d’octubre

Experiència immersiva:

Dilluns – diumenge: 10:00h – 20:00h (darrer accés: 19:00h)

Bar

Dilluns – diumenge: 10:30h a 20:00h

LesNits

Dilluns – diumenge: 20:00h a 01:00h

Recorda verificar les dates i horaris d’obertura a la web del Castell de Lloret en planificar la teva visita.